طريقــة عمــل الكريب

بواسطة Unknown بتاريخ الأربعاء، 28 أغسطس 2013 | 10:19 ص

ِ



طريقــة عمــل الكريب 






المقاديـــر

- كوب لبن - كوب دقيق - بيضه - ربع معلقة ملح ..

 وإذا كان الكريب حلو يبقى سكر - شوية زيت


طريقة التحضير :


- اول حاجة تنخلوا الدقيق والملح فى طبق كبير للعجن

 - ضعى البيضة وشوية لبن وقلبى شوية بعصا خشبية أفضل

- ضعى شوية لبن كمان وقلبى لغاية ما تبقى عجينة ناعمة

 - ضعى الزيت وبقيت اللبن وقلبى كمان لحد ما تبقى ناعمة - بعد كدة تسيبوا العجينة لمدة ساعة فى الهوا

- بعد كدة هتجيبوا سنية تيفال و تحطوا فيها شوية زيت

 - وتحطوا العجينة بالمقاس اللى انت هتاكلوا 

- تستنى لحد ما يتحمر القعر قليلا
هنقول مثلا انكم هتعملوه سوسيس

 - بعد ما تضعوا العجينة واتعملت هتحط شوية جبنة رومى عليها لو مابتحبوش بلاش

 - بعد كدة هتحط السوسيس أو اى اكل انت عاوزة

 - بعد كدة هتحط المايونيز وبعدية الكاتشب على طريقة التوزيع

 - وتسيبوا على النار لحد ما يستوى بعد كدة تلف العجينة او الساندوتش طبعا هتقولوا ازاى

 - العجينة فى الاول مفرودة وهتحط عليها الاكل كله  ..

بعد كدة اتنيها نصين واتنيها كمان لتبقى على شكل ربع .

- ممكن تحطها شوية فى الفرن عشان تمسك كويس لو حبيت

وبالهنــــاااااااااااااا

0 التعليقات:

إرسال تعليق